lcp Hoe sterk is biothane en welke breedte heb ik nodig? - Gula Dog Care
This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari or Firefox.

Free shipping in NL/BE with an order over €50

Hand made in Amsterdam More info

Hoe sterk is biothane en welke breedte heb ik nodig?

Wat is Biothane?

Biothane, een combinatie van nylon met een beschermend laagje kunststof, wint snel aan populariteit onder hondenbezitters vanwege zijn hygiënische, flexibele en veilige eigenschappen. Het materiaal onderscheidt zich vooral op het gebied van sterkte, wat het ideaal maakt voor zelfs de sterkste honden. In deze blog gaan we dieper in op de sterkte van Biothane en bekijken we welke breedte geschikt is voor verschillende hondenrassen. Lees verder om alles te ontdekken over dit robuuste materiaal en hoe het de perfecte metgezel kan zijn voor jou en je trouwe viervoeter.

Waarom kiezen voor een Biothane lijn?

Biothane lijnen en halsbanden zijn geliefd bij hondenbezitters om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Sterkte: Biothane staat bekend om zijn ongelooflijke sterkte en duurzaamheid, waardoor het zelfs wordt gebruikt voor paarden. Het kan de meest energieke honden gemakkelijk aan.

 • Waterbestendigheid: In tegenstelling tot traditionele nylon lijnen, absorbeert Biothane geen water. Het blijft soepel en licht, zelfs in natte weersomstandigheden.

 • Hygiëne: Het gladde oppervlak van Biothane voorkomt dat vuil, bacteriën en geurtjes zich ophopen, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is en een hygiënische keuze is voor hondenlijnen.

 • Flexibiliteit: Biothane blijft flexibel, zelfs bij lage temperaturen, waardoor het perfect is voor wandelingen in koude klimaten.

De afkomst van Biothane

De oorsprong van Biothane gaat terug tot de jaren 1970, toen het werd ontwikkeld als een alternatief voor lederen riemen en nylon banden. Het werd oorspronkelijk gebruikt in de paardensport vanwege zijn duurzaamheid en onderhoudsgemak. Sindsdien heeft het zijn weg gevonden naar de wereld van hondenlijnen en halsbanden vanwege de vele voordelen die het biedt. 

Biothane vs. leer: Wat is het verschil?

Leer en Biothane zijn beide populaire materialen voor hondenlijnen, maar ze hebben verschillende eigenschappen die hen onderscheiden. Het belangrijkste verschil tussen beide materialen is het onderhoud. Leren riemen hebben regelmatig onderhoud en behandeling nodig om ze in goede staat te houden, terwijl Biothane bijna geen onderhoud vereist. Daarnaast is Biothane waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken, terwijl leer gevoelig kan zijn voor water en vlekken. Beide materialen zijn sterk, maar Biothane biedt een hogere treksterkte en is daardoor ideaal voor krachtige honden.

Verschillende typen Biothane

Biothane lijnen en halsbanden voor kleine en middelgrote hondenrassen:

Voor kleine en middelgrote hondenrassen zijn Biothane lijnen en halsbanden van cruciaal belang, omdat deze honden vaak veel energie hebben en graag actief buiten zijn. Een hondenlijn of honden halsband van Biothane biedt de perfecte combinatie van sterkte en flexibiliteit, waardoor zowel jij als je hond comfortabel kunnen genieten van wandelingen en buitenactiviteiten.

  • Welke breedte Biothane is geschikt?

   • Voor kleine hondenrassen zoals Teckels en Jack Russels wordt een Biothane halsband van 12 tot 19 millimeter breed aanbevolen. Deze breedte is perfect voor honden met een lichaamsgewicht tot 25 kilo. De halsband is dun genoeg om goed om de hals te passen zonder dat deze te zwaar word. Hiernaast is een lijn van 19 millimeter aan te raden aangezien deze gemakkelijk vast te houden, terwijl het nog steeds voldoende sterkte biedt om het gedrag van je energieke viervoeter te beheersen.

   • Middelgrote tot grote honden zoals Beagles en Vizslas hebben baat bij een Biothane hondenhalsband van minimaal 19 tot 25 millimeter breed. Deze breedte is ideaal voor honden met een lichaamsgewicht tot 35 kilo. Het biedt voldoende stevigheid om controle te behouden over je actieve hond, terwijl het ook prettig aanvoelt voor de hond. Hiernaast is een lijn van 19 millimeter aan te raden aangezien deze gemakkelijk vast te houden, terwijl het nog steeds voldoende sterkte biedt om het gedrag van je energieke viervoeter te beheersen.

 • Comfort en duurzaamheid Biothane lijnen zijn niet alleen sterk, maar ze zijn ook duurzaam en bieden maximaal comfort voor zowel jou als je hond. Het materiaal is soepel en lichtgewicht, wat vermoeidheid van de handen minimaliseert, vooral tijdens langere wandelingen. Bovendien is Biothane bestand tegen slijtage, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik en alle weersomstandigheden.

 • Stijlvolle opties Biothane lijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor je de perfecte lijn kunt kiezen die past bij de persoonlijkheid van je hond en jouw eigen voorkeuren. Met Biothane kun je kiezen uit een scala aan levendige kleuren en designs om een trendy en opvallende look te creëren voor jouw kleine of middelgrote viervoeter.

Biothane lijnen voor de grotere honden

Grotere hondenrassen zoals labradors, rottweilers en boxers vereisen een stevigere hondenlijn die hun kracht en energie aankan. Biothane lijnen en halsbanden bieden de ideale oplossing, omdat ze zelfs voor de grootste honden buitengewoon sterk en duurzaam zijn.

  • Aanbevolen breedte grote honden zoals Labradors en Herders hebben baat bij een Biothane hondenhalsband van minimaal 25 millimeter breed. Deze breedte is ideaal voor honden met een lichaamsgewicht tot 50 kilo. Het biedt voldoende stevigheid om controle te behouden over je actieve hond, terwijl het ook prettig aanvoelt voor de hond. Hiernaast is een lijn van 19 millimeter aan te raden aangezien deze gemakkelijk vast te houden, terwijl het nog steeds voldoende sterkte biedt om het gedrag van je energieke viervoeter te beheersen.

 • Uitstekende treksterkte: Biothane lijnen zijn getest en bewezen op het gebied van treksterkte. Ze zijn in staat om grote krachten te weerstaan zonder te breken, waardoor ze ideaal zijn voor krachtige honden die van nature de neiging hebben om te trekken tijdens wandelingen. Met een Biothane lijn kun je met vertrouwen en controle je hond leiden, zelfs als hij enthousiast is om de wereld te verkennen.

 • Comfort en veiligheid: Ondanks hun stevigheid en duurzaamheid, bieden Biothane lijnen nog steeds een comfortabele ervaring voor zowel hondenbezitters als honden. Het materiaal is soepel en lichtgewicht, waardoor het prettig in de hand ligt tijdens lange wandelingen. Bovendien zijn Biothane lijnen voorzien van sterke en veilige sluitingen, waardoor je hond veilig is aangelijnd en niet onverwachts kan ontsnappen.

 • Weerbestendigheid: Grote honden zijn vaak enthousiaste en actieve buitenliefhebbers. Met Biothane lijnen hoef je je geen zorgen te maken over regen of modder, omdat het materiaal waterbestendig is en gemakkelijk te reinigen. Biothane blijft sterk en betrouwbaar, ongeacht de weersomstandigheden, waardoor het een uitstekende keuze is voor avontuurlijke honden.

Biothane lijnen zijn een uitstekende keuze voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een sterke, duurzame en hygiënische optie voor hun viervoeters. Met zijn opmerkelijke eigenschappen en veelzijdigheid overtreft Biothane traditionele materialen zoals leer en nylon. De keuze voor de juiste breedte van de lijn hangt af van de grootte en sterkte van je hond.

Ongeacht de grootte van je hond, Biothane zal een betrouwbare en comfortabele materiaal keuze zijn. Kies voor een Biothane lijn en of halsband en geniet van zorgeloze wandelingen met je hond in alle weersomstandigheden.

Cart

No more products available for purchase

Your shopping cart is currently empty.